lauantai 16. huhtikuuta 2016

Puoli kuuta peipposesta

Vanha sanonta sanoo: Puoli kuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen ja pääskysestä ei päivääkään. Meille tänne Paavalinpolulle ilmestyi ensimmäinen peippoparvi 12.4., joten kesän pitäisi alkaa toukokuun alkupuolella! Seuraavana päivänä tuli kauraa syömään keltasirkku.

Nyt parina vuonna on kaivattu pulmusia. Saunavaarassa niitä kuulemma jo on lennellyt. Pulmusparvi on kaunista katseltavaa!!

Huhtikuun jännittävin ja odotetuin muuttolintu on kuitenkin kuovi. Se on tullut tähän jokitörmälle vuosikausia viimeistään veteraanipäiväksi! Mitenkähän tänä vuonna käy?

Arvosjoella on mielestämme paras lintutorni! Siellä ei ole vielä ehditty käydä. Sinne pitää tehdä retki pikapuoliin. Lintujen tarkkailu on yhteinen harrastuksemme ollut jo useita vuosia. Kaukoputki ja kiikari sekä muutama lintukirja on autossa mukana, kun retkelle lähdetään. Kotona kaikki havainnot kirjataan vihkoon. Nyt käytössä oleva lintuvihko on aloitettu 11.7.1998. Merkintöjä on mukava lueskella ja vertailla eri vuosien havaintoja.
Lauantaina 7.5. osallistutaan Tornien taistoon Arvosjoella. Joukkueessamme on meidän lisäksi Saunavaarasta Eero Perttunen. Kisa alkaa aamulla klo 5.00 ja kestää klo 13.00 saakka. Koko maassa on useita satoja joukkueita lintutorneissa samaan aikaan. Kisan järjestää Suomen BirdLife. Tulkaapa tutustumaan tähän harrastukseen 7.5. Arvosjoelle!😊

Terveisin
Kirsti  ja Juhani Pelkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti