keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Ootellaan vielä

Meijän pienessä kunnassa on vielä jonku aikaa kirjastopalavelut vähä sinne päin. Methän olemma kyllä koittaneet hoitaa asiat niin ko parhaiten on osattu, vaikkei meillä varsinaista tilaa ole ollukkaan enää käytössä tammikuun lopun jäläkeen sisäilimaongelman vuoksi. Mie olen itte ollu hoitamassa Pelekosenniemen kirjaston asioita Soankylän kirjastossa. Kiitos vain sinne Sodikseen vaikka mie olen ollu millon kenenki koneella. Ko kyllähän net on asiat hoijettava, ettei kasoja kerry. Laskin tuossa pikasesti, että mie olen käsitelly kakssataaviiskytäyheksän uutuuskirjaa. Oikein tarkasti ko asian selittää niin homma menee niin, että postista on käyty kirjalaatikko/-laatikot, roudattu Sodikseen, mie olen tulostanu sähkösen lähetteen sähköpostista, tarkistanu sekä sähkösen lähetteen että lähetyslistan, jotta kirjoja on oikia määrä ja kaikki on saapuneet. Sen jäläkeen joka ainua kirja merkitään kirjastojärjestelmässä saapuneeksi, sille annetaan viivakooditarra, tulostetaan sekä nidetarra että selekätarra, liimataan net paikolleen ja sitte kirjaan lätkästään leima ja lopuksi muovitetaan.

Lisäksi mie olen tilannu, varannu ja lainannu asiakkaille kirjoja muista kirjastoista. Välillä mie olen pistäny kirjan jonku mukaan toimitettavaksi, toisinaan kirjoja on haettu multa kotoa ja joskus olen jättäny kotiportaalle pussin oottamaan noutajaa. Kirjaston palautuslaatikko on käyty tyhyjentämässä aina ko on ehitty ja palautukset on käsitelty Sodiksessa. Postilaatikkoki on tyhyjennetty vähän väliä ja postit on setvitty. Viivettähän nuissa asioitten käsittelyssä on ollu, mutta kaikki on pyritty hoitamaan. Jos ei ihan heti niin sitte pikkusen myöhemmin.

Sitte met saimma hyväntahoneleenä viettää uutuuskirjojen kans Pesosen kaupassa kolomisen viikkoa. Mie istuin sielä kynieni ja papereitteni kans. Otin asiakkaitten lainat ja palautukset paperille ihan vanahanaikasesti. Sitte ko työpäivä oli loppu, mie pinkasin kotia ja naputtelin sähköpostilla nämä tiedot Soankylän kirjastoon, jossa net naputeltiin kirjastojärjestelmään. Eikös se ollu niin siinä vanahassa jutussa, että konstit on monet, sano kissa ko mummolla pöytää pyyhki. Niin net on meillä kirjastolaisillaki. Monet konstit.

Missäkö mennään nyt. Met olemma menossa siinä vaiheessa, että kunnanhallitus on teheny päätöksen siirtää kirjaston kunnanvirastolle valtuustosaliin ja lehtilukusalin kunnanviraston aulaan. Suunnitelmat siirrosta on työn alla. Mie itte istun vielä Soankylän kirjastossa käsittelemässä Pelekosenniemen kirjaston asioita, joista osa on nuita saapuneita uusia kirjoja (kaks laatikkoa oottaa käsittelyä), saapuneita lehtiä (nekki on vietävä kaikki kirjastojärjestelmään), alottelen syksyn uutuuskirjojen tilauksia, vastaan puhelimeen ja sähköposteihin, hoijan varaukset ja muut pyyetyt asiat. Ja tietysti met suunnittelemma myös sitä, mikä osa aineistosta siirretään, mikä pistetään varastoon ja mitenkä kaikki sujuis sutjakkaasti.

Soittaa saapi (tai laittaa vaikka tekstaria) Pelekosenniemen kirjaston numeroon 040 756 3852 tai jos mie en justiinsa ole puhelimen tavotettavissa niin laitappa vaikka sähköpostia kirjasto@pelkosenniemi.fi - pyrimmä hoitamaan kaikki maholliset asiat.

Että ootellaan vielä vähä!

Terveisin Elisa Pelekosenniemen kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti