perjantai 15. heinäkuuta 2016

Löydätkö tien Niemen kirjastoon?


 
 
 
 
 
 
Sompion kirjaston Pelkosenniemen toimipiste toimii nykyään keskellä kirkonkylää Pelkosenniemen kunnanvirastolla, osoitteessa Sodankyläntie 1 A. Kunnantalon aulaan tultuasi pääset heti kirjaston lehtilukusalliin. Siellä voi lukea päivän sanomalehdet tai tutustua eri alojen aikakauslehtiin. Uudet lehdet ovat näkyvillä lehtikaappien ovissa ja vanhemmat lehdet löytyvät kaappien sisäpuolelta. Niitä voi myös lainata.

 
Lehtisalissa voi istuskella ja vaihtaa kuulumisia. Se on nyt myös äänestyspaikka. 100-vuotiaan kunnan vuoden 2016 pelkosenniemeläistä voi äänestää 18.7.2016 saakka. Kunnantalon aulassa on lisäksi erillinen nurkkaus, jossa voi käyttää tietokonetta ja tulostinta.
 

Kun lehdet on luettu, voitkin astua kirjastosalin puolelle, entiseen valtuustosaliin. Heti ovensuusta alkaa lastenosasto, jossa on kuvakirjoja, lasten ja nuorten romaaneja, sarjakuvia sekä tietokirjoja eri aloilta. Fantasia- ja tieteiskirjat ovat peräseinällä aikuisten fantasiakirjojen vierestä. Lasten osastolla on myös dvd-elokuvia sadepäivien varalle ja äänikirjoja vaikkapa loman automatkoille.
  
Aikuisten puolelta löytyvät heti kesän uusimmat ja kuumimmat kirjat niille varatusta hyllyköstä. Ja tietysti on tutkittava ne muiden lainaajien vasta lukemat kirjat palautuskärrystä. Dekkareista on hyvät valikoimat niin kotimaisten kuin ulkomaisten kirjoittajien tekeminä. Romaanien joukosta on erikseen laitettu esille eräkirjat ja sotakirjat. Isotekstisiä kirjojakin on jonkin verran.


Tietokirjallisuudesta on kirjastoon valikoitu jonkin verran entisen kirjaston kirjoista, mutta suuri osa on uusia kirjoja. Äänikirjojen suosio kasvaa koko ajan ja niitä kuten elokuviakin on myös aikuisten puolella saatavilla.


Kirjasto on avoinna koko kesän


Kirjaston aukioloajat ovat vanhat tutut. Alkuviikosta maanantaina ja tiistaina kirjasto on avoinna iltapäivisin klo 13 – 19, keskiviikkoisin klo 13 – 17 ja loppuviikosta torstaisin ja perjantaisin aamusta alkaen klo 9.00 – 15. Lehtiä voi lukea myös kunnanviraston aukioloaikoina, maanantaista torstaihin klo 8.00 – 16.00 ja perjantaina 8.00 – 14.45. Lehtien lainaaminen onnistuu vain kirjaston aukioloaikoina. Kirjasto on avoinna silloinkin, kun kunnanvirasto on kiinni heinäkuun kolme viimeistä viikkoa 11.7. – 31.7.2016.
 
 
 

Pelkosenniemen kirjaston ankea talvi on ohi. Huonon sisäilman pilaama vanha kirjasto toimii nyt kirjavarastona. Sieltä haetaan asiakkaiden tarvitsemia kirjoja kerran viikossa, keskiviikkoisin. Kirjat puhdistetaan ennen lainausta. Myös Lapin kirjastojen hyvin toimiva kirjavarausjärjestelmä takaa kirjojen saatavuuden. Kirjoja toimitetaan niin Sompion kirjaston muista toimipisteistä, Sodankylästä ja Savukoskelta, kuin muualtakin Lapista.

 
Kirjastosta löytyy tietysti myös työntekijä lainaustiskin jommaltakummalta puolen. Hän opastaa ja auttaa mielellään kirjojen ja muun kirjastoaineiston varaamisessa, etsimisessä ja muissa kirjastoon liittyvässä asioissa. Lainaustiskiltä voit napata myös Kirjasto-lehden ilmaiseksi iltalukemiseksi.
 
Terveisin Kaisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti